Bio Nova K20

2690 Ft22390 Ft

Törlés

Leírás

Ásványok

Élelmiszeripari ásványi anyagok – Koncentráció 1:2000 – NPK 3-0-20

Élelmiszer-minőségű ásványi műtrágya 20% kálium, Bionova K 20. A növényeknek nagy a káliumigényük az érési szakaszban. A kálium fontos szerepet játszik az ozmózis szabályozásában, a sztómák nyitásában és zárásában, a fehérjeszintézisben és az enzimek működésében. Ez jobb minőségű gyümölcsöt/virágot, jobb szilárdságot és szárazanyag-tartalmat eredményez. A növények közvetlenül felszívják a Bionova K 20 belsejében található élelmiszer-minőségű ásványi anyagokat, ami optimális kontrollt biztosít a növények felett.

 

Mi az a BioNova K 20?

Az N és P alapelemek mellett a Bionova K 20 (kálium) is elengedhetetlen minden termesztéshez. A kálium szilárdabbá teszi a sejteket (vízháztartás), és elősegíti a virágzást. A kálium a sejtképzésben is fontos szerepet játszik. az ozmózisszabályozás és a szénhidrátháztartás. Továbbá. a kálium fontos a sztómák nyitásához és zárásához. amelyek lehetővé teszik a túlzott hő elvezetését.
A káliumhiány akkor nyilvánul meg, ha a növény nem nyitja ki eléggé a sztómát a párologtatáshoz, hogy lehűljön. Ez klorózis kialakulásához vezet a levelek peremén, amely egy későbbi szakaszban elhaláshoz (elhaláshoz) fejlődik. Káliumfelesleg esetén a növény fejlődése megfékeződik, majd elsötétül. A felesleg más kationok (Ca és Mg) felszívódását is gátolja, amit antagonista hatások okoznak.

 

Hogyan kell használni a Bionova K 20-at?

  • Minden Bionova műtrágyával keverhető. stimulátorok. ásványok. univerzálisok és hordozók.
  • A Bionova K 20 öntözésre használható.

Alkalmazás öntözésben

Kiegészítésként a virágzás időszakában adjunk hozzá 1-10 ml-t. 10 liter tápoldathoz.
Az 1:1000 adagolás 5 mmol-al növeli a K teljes mennyiségét.

 

Gyártó honlapja

További információk

Kiszerelés

0,25 L, 1 L, 5 L

Kapcsolodó Termékek